Back to black

De kringloop is hot en zelfs hier in het noorden zijn er steeds meer mensen die oog hebben voor de ‘kringloopkrenten uit de pap’. Voor mij blijft het de uitdaging om smaakvolle schatten te vinden, die vooral goedkoop zijn. Dan komt het voor dat ik helemaal verliefd raak op de vorm, maar het motief verschrikkelijk vind. En dan biedt zwarte spuitverf uitkomst!

 

 

Ik heb de laatste tijd een behoorlijke verzameling vondsten opgebouwd. Ik heb bij voorkeur een zwak voor bloempotten, vazen, kopjes, schoteltjes en bordjes. Die laatsten zijn vooral leuk om te stapelen. ‘Cup it up’ met een beetje (2 componenten) lijm ertussen en je hebt een super leuke etagère voor je spekjes op een verjaardag . In mijn kelder trof ik, naast het servies en potten, ook tin, verschillende beeldjes en een fietsvelg aan. Die laatste liep ik tijdens een rondwandeling in de binnenstad van Groningen, afgelopen kerstdagen, tegen het lijf. Een vies fietswiel, vol met vet…, maar ik zag potentieel. Net als de vele, soms kitscherige, beeldjes. Bij mijn zoektochten zie ik ook vaak tin voorbij komen. Tin heeft van nature een stoere en iets wat industriële look. Toch vind ik het vaak net niet passen bij de rest van het interieur. Daarom besloot ik om de zwarte verf ter hand te nemen!

 

De theekan met het verschrikkelijke motief, die ik gratis mee mocht nemen van de kringloop, spoot ik helemaal zwart. Net als de vele andere vondsten. En met de lijm plakte ik her en der wat aan elkaar. Het leverde een stoer beeld op, al dat zwarte geweld naast elkaar. Uiteindelijk komt het aan op de styling. En laten we eerlijk zijn; zwart en wit met een goede steunkleur doet het eigenlijk altijd goed.


Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    grietje (dinsdag, 01 maart 2016)

    Fijn dat je er weer bent!

LIDIA VEDDER

Telefoon: 06 146 477 82
E-mail: info@hoevedder.nl

 

KVK 57162778

 

Laat je waardering achter of lees wat anderen van Hoe Vedder vinden.

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

 VISIE

Een kiekje is zomaar een foto. Holle woorden zijn zonder inhoud. Storytelling & -styling geven verhalen vorm.