5 tips voor een goed(koop) feestje

Afgelopen weekend is mijn dochter 12 jaar geworden. Tijd voor een feestje dus! Zo’n feestje vraagt wel om de nodige voorbereidingen. En een feestje kost geld. Toch kun je met weinig budget groots uitpakken. Ik deel graag mijn tips met jullie voor de nodige inspiratie.

 

Kleurthema

Een feestje in stijl! Kies een aantal kleuren uit en voer deze consequent door in de uitnodiging, de aankleding en de prestentatie. Met de kleuren zwart en wit kun je vele kanten op. Te beginnen met de uitnodiging. Kies voor een zwart/wit foto en of letters. Er zijn veel mooie zwart-wit kaarten te koop, maar het persoonlijkst is het natuurlijk om een eigen foto te gebruiken. Dan de aankleding. De Hema, Wibra en de Xenos hebben voldoende zwarte en witte feestelijke items, zoals pompoms, rietjes, letterslingers…En met een beetje zwarte verf maak je het zelf af.  

 


Krijtverf en feestelijke teksten

De versiering is misschien wel het belangrijkste bij een feest. Hiervoor zijn slingers en ballonnen te krijgen. Maar er zijn meer leuke versiermogelijkheden. Wat te denken van borden met krijtverf, waarop je je eigen teksten kunt schrijven? Prik er ook een paar in een aantal planten voor een extra feestelijk resultaat. 

 

Traktaties

Voor veel moeders (en vaders…) is de traktatie elk jaar weer een dilemma. Gelukkig zijn er veel sites waar je inspiratie op kunt doen, zoals welke.nl en pinterest. Ik heb dit jaar gekozen om cake in het model van frietjes te snijden en deze in een frietzak te stoppen. 'Hamburger' erbij en smikkelen maar! Heb je wat meer tijd? Dan is vogeltaart een originele en gezonde traktatie.

 


Naar buiten met ranja en een rietje

Als het weer het toelaat is een feestje in de buitenlucht het mooiste wat er is. In de zon, de frisse lucht of onder de sterrenhemel met een knapperend vuurtje. Het nadeel van een buitenfeestje zijn de insecten. Om te zorgen dat de zoetigheid wordt afgedekt heeft de Zeeman erg leuke plastic bekers met een draaidop waar een rietje in past voor maar € 0,99. Met een meloenprint! 

 

Presentatie

Ik vind het zelf leuk om uit te pakken met kommetjes, kannen en schaaltjes als het feest is. En hiervoor hoef je echt geen kapitalen uit te geven. De blauwe spulletjes op de foto komen van de kringloop en de Action. Probeer wel materialen bij elkaar te zoeken die bij elkaar passen, bijvoorbeeld op kleur, door een print of qua materiaal. 

 

Let's party!

 

Liefs,

Lidia

 

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0

LIDIA VEDDER

Telefoon: 06 146 477 82
E-mail: info@hoevedder.nl

 

KVK 57162778

 

Laat je waardering achter of lees wat anderen van Hoe Vedder vinden.

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

 VISIE

Een kiekje is zomaar een foto. Holle woorden zijn zonder inhoud. Storytelling & -styling geven verhalen vorm.