Onthaasten met 'ziek goeie' wifi

Een dag of een week op Texel, zodra je op de boot stapt naar dit eiland is het onthaasten begonnen. De zee, de wind en de vogelgeluiden zorgen ervoor dat je ademhaling direct vertraagt. Toch kom ik niet naar dit eiland om alleen maar vogels te spotten en mijn dochters al zeker niet ("Er is toch wel wifi mama?"). Een blik in het lifestyle 2016 boek van VT wonen leerde me dat ik vooral naar de hotspot op het noordelijkste puntje van Texel moest gaan: Kaap Noord!


Vanaf Kaap Noord zie je in de verte de vuurturen op de heuvel staan. Met de fiets ben je hier zo, maar dit ritje vraagt wel wat van de kuitspieren. Achter de vuurtoren ligt strandtent Faro 2 aan een brede kustlijn. De zonsondergang is hier prachtig te zien onder het genot van een lekker Texels Skuumkoppe. Door de duinen fiets je dan zo naar vakantiepark de Krim, waar wij onze hut hadden neergezet. Een mooi park waar van alles te doen is voor jong en oud en...er is wifi! Toen we nog maar net op onze plaats stonden had mijn dochter van twaalf haar status op Whatsapp al veranderd in 'Op Texel met ziek goeie wifi'.

Fietsend of lopend door de natuur ontdek je de schoonheid van bloemen, ruik je de heerlijke geuren en zie je meest mooie vergezichten. Om van de Cocksdorp naar Oudeschild of Den Burg te komen is een auto toch wel makkelijker, vooral met kinderen. En in beide dorpen moet wel echt een kijkje genomen worden! In Oudeschild staat het museum Kaap Skill, het juttersmuseum van Texel. Naast duizenden voorwerpen die gevonden zijn op het strand, zie je hier ook hoe het leven zo'n honderd jaar geleden aan toe ging. In nagemaakte vissershuisjes waanden we ons even in vroegere tijden. 'Echt gezellig mam', zei mijn dochter nog. Na het zien van de 'WC' achterin de tuin werd de romantiek toch iets minder...


Op het eiland moest ook jacht gemaakt worden op schatten. Naast de vele schatten die gratis op het strand te vinden zijn, zijn er ook een aantal leuke shops. In Oudeschild zit de kringloopwinkel Effe Kieke en in Den Burg zit de vintageshop Hipspot 17, waar je ook een kopje koffie kunt drinken. Ik heb hier een witte en een gekleurde West German vaas gevonden; jippie! En nog leuker: zes wandbordjes uit de jaren 60 met silhouet afbeelding van een typische retro dame. In mijn volgende blog zie je hoe ik deze items in mijn interieur verwerk!

En dan is het tijd om de boot weer terug te nemen. Zal mijn ademhaling direct weer in de tweede versnelling schieten bij aankomst in Den Helder? Het onthaasten, door het opmerken van een hommel op een bloesemboom, heeft me goed gedaan. Ik hoop dit gevoel vast te houden.

 

Namasté,

Lidia

Reactie schrijven

Commentaren: 0

LIDIA VEDDER

Telefoon: 06 146 477 82
E-mail: info@hoevedder.nl

 

KVK 57162778

 

Laat je waardering achter of lees wat anderen van Hoe Vedder vinden.

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

 VISIE

Een kiekje is zomaar een foto. Holle woorden zijn zonder inhoud. Storytelling & -styling geven verhalen vorm.