Think outside the box

Ik begon twaalf jaar geleden hoog zwanger aan mijn eerste yogales. Yoga zou mij rust brengen en dat had ik nodig voor een pijnloze bevalling. Mijn hormonen zorgden ervoor dat ik een stuiterbal was en dat maakte het een ongemakkelijke les. Het leek of iedereen helemaal opging in de wierook, maar op mij had het juist een lachwekkende uitwerking. Ongeschikt! 

Vier jaar geleden probeerde ik het nog eens op een ander adres. Ik was ouder en wijzer....én nog steeds op zoek naar rust. Veel te laat (typisch mij) en gehaast, kwam ik een benauwend huis binnen. Toen ik mijn jas snel op de kapstok hing, brak die eraf...Met haak en jas liep ik de kleine ruimte binnen, waar iedereen al rustig op zijn matje zat en mij aankeek alsof ik een indringer was. Er lag ook een matje voor mij; "ga maar rustig liggen en ontspan, zei de yogini". Het zweet gutste van mijn lichaam en wist dat ik moest stoppen met het geforceerd zoeken naar rust.


Today I choose yoga

Meer dan een jaar geleden moest ik van mijn oude werkgever een midweek naar Bergen met mijn collega's. Spelletjes spelen op de hei...oef, niet mijn favoriet. Ik leg liever niet mijn gevoelens bloot. Maar het bleek een waardevolle week. Terug naar de kern en dat voelde goed. Het smaakte naar meer. Daarna volgde al snel een achtweekse individuele cursus mindfulness. Ik ontdekte de bewustwording tussen lichaam en geest. En de rust! Na de cursus kwam Isayoga op mijn pad, zonder dat ik er naar zocht.  

Populair

Het woord yoga komt uit het Sanskriet en betekent 'eenheid' of 'samenbrengen'. Yoga ontstond ruim 4.000 jaar geleden in India. Het was een manier om tot een diepere staat van meditatie te komen. Anders dan vroeger wordt de eenheid van lichaam en geest nu vooral gezocht (en gevonden) in een combinatie van ademhaling, lichamelijke oefening en concentratie. De oefeningen (Asana's) geven kracht en energie en zorgen voor een prettig gevoel van ontspanning. Juist in onze hectische 21e eeuw is yoga een goede manier om rust en ontspanning toe te laten. Geen wonder dat yoga de laatste jaren zo populair is.

 Geitenwollensokken & hot nails

Yoga is lang geassocieerd met geitenwollen sokken en hippies. In de jaren zestig experimenteerden zij met kleding, voeding en levensstijlen. Waarschijnlijk breiden sommigen van hen deze sokken zelf om warme voeten te hebben tijdens het mediteren. Als ik vertel dat ik yoga beoefen, merk ik dat er nog steeds verschillende associaties zijn rondom yoga. 

 

Ik ga nu mijn eigen weg; 'outside the box'. En probeer meer op mijn gevoel te vertrouwen, zonder al teveel waardeoordelen. Als eerbetoon aan de hippies draag ik geitenwollenbeenwarmers en hippe nagels met een grafisch patroon! Als vormgever zoek ik in alles naar mooie vormen, kleuren, materialen en authenticiteit.

Met nagels ben ik alleen een beetje klunzig en komt toch weer die onrust naar boven. Ik kan te laat besluiten om mijn nagels nog vlug te lakken, om vervolgens het hele huis onder de gekleurde lakresten aan te treffen. Ook ben ik geregeld aan het zagen, timmeren en schuren, waardoor mijn nagels er gauw 'mannelijk' uitzien. Maar daar is nu een oplossing voor: Captionnagellak! Deze lak heeft de voordelen van een nagellak en gellak in één en blijft ongeveer negen dagen zitten. De nieuwe variant gellak belooft zelfs drie weken te houden. Voor het patroon op de nagels ga ik naar Ina Boonstra van schoonheidssalon De Blauwe Zwaan. Een gedreven persoonlijkheid waar eerlijkheid en kwaliteit voorop staan. En ben ik de nagellak zat? Dan haal ik het er gewoon thuis weer af. Geen poespas, dat geeft ook rust en daar houd ik van!

 

Namasté,

Liefs Lidia 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Margriet (woensdag, 06 juli 2016 06:05)

    Topper! Weer met plezier gelezen. En wat een leuke nagels ...

  • #2

    anita (woensdag, 06 juli 2016 11:06)

    Mooi verhaal zus!

LIDIA VEDDER

Telefoon: 06 146 477 82
E-mail: info@hoevedder.nl

 

KVK 57162778

 

Laat je waardering achter of lees wat anderen van Hoe Vedder vinden.

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

 VISIE

Een kiekje is zomaar een foto. Holle woorden zijn zonder inhoud. Storytelling & -styling geven verhalen vorm.