Het verhaal achter de deur

In een zucht waren drie weken vakantie in zuid Frankrijk om… Gelukkig hebben we de foto’s nog! Wat me opviel toen ik de foto’s terug keek, waren de vele gekleurde gevels die ik had vastgelegd. De ene kleur en deur was nog mooier dan de andere! Dat zou wat mij betreft hier in Nederland ook wel wat gedurfder mogen. En dus begon ik bij mezelf.

Op de camping

Onze caravandeur had ik voordat we weggingen al onderhanden genomen met krijtbordverf. Ideaal om in een handomdraai een andere sfeer te creëren én nog leuker, om dit samen met de kids te doen. Ik had het boek ‘Handlettering doe je zo’ van Karin Luttenberg meegenomen en besloot ter plekke om de deur met een sopje te ontdoen van zijn huidige ontwerp. En om het daarna samen met dochterlief in een nieuw jasje te steken. Dit trok toeschouwers! Als je nog niet nieuwsgierig van aard bent, dan word je dat wel als je op een camping staat. Je ziet en hoort veel van elkaar en (on)bewust houd je veel in de gaten. Zo ben ik altijd nieuwsgierig naar de inrichting van een hippe camper of caravan en fantaseer er dan driftig op los. Het blijft bij gedachten, want ik kan mijn nieuwsgierigheid uiteraard prima onder controle houden…!

Franse deuren
Mijn nieuwsgierigheid wordt weer op de proef gesteld als ik door de prachtige Franse dorpjes loop. Gewapend met camera wil ik alle stillevens vastleggen. En dat zijn vaak prachtige deuren, aangekleed met een gehaakt gordijntje, een klimroos, sierlijk hek of soms van glas en lood. Eenmaal het beeld geknipt, vraag ik me af hoe het er achter zo’n deur uit ziet. Is het een zootje of juist heel mooi gedecoreerd? En in welke stijl dan? Ook hier bleef het bij fantaseren.

Deur als decoratiemiddel
De deuren hadden dus mijn aandacht getrokken. Hmmm…thuis hadden we net alle binnendeuren wit geverfd. En de buitendeur is bepaald geen fraai exemplaar. En dus besloot ik om de oude paneeldeuren, die we nog op de zolder hadden liggen, aan te pakken. Met een aantal verschillende kleuren krijtverf en schildertape werd een vlakverdeling aangebracht. Niet moeilijk, maar wel met een opvallend resultaat. Eentje voor binnen en eentje voor buiten. Stijlen maar! Het volgende project? Toch de voordeur :-)…Wordt vervolgd.

 

Geniet van jullie weekend!

Lidia

Reactie schrijven

Commentaren: 0

LIDIA VEDDER

Telefoon: 06 146 477 82
E-mail: info@hoevedder.nl

 

KVK 57162778

 

Laat je waardering achter of lees wat anderen van Hoe Vedder vinden.

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

 VISIE

Een kiekje is zomaar een foto. Holle woorden zijn zonder inhoud. Storytelling & -styling geven verhalen vorm.