De offline winkel met een steengoed verhaal

Prinsjesdag 2016: het gaat weer goed, maar ‘karwei is nog niet af’, zo kopte de NRC. En dat merken we, als de kijken naar leegstaande winkelpanden in de (grote) steden. Er vindt een verschuiving plaats van ‘offline winkelen’ naar online shoppen. Dit is gemakkelijk en 24/7 bereikbaar. De winkel Handmadehopes in Groningen is een buitengewone winkel, zonder webshop, maar met een steengoed verhaal!

Wie ben ik? Wat kan ik? En hoe ziet mijn toekomst eruit? Vragen waar ik zelf regelmatig mee worstel. Maar wat als je nog jong en kwetsbaar bent en de jeugdzorg of psychiatrie een rol speelt in je leven? Deze jongeren zijn op zoek naar waardering, een plek waar hun talent gezien wordt: Handmadehopes!

Daar ontdekken jongeren die door hun persoonlijke situatie (tijdelijk) niet kunnen deelnemen aan school of werk, waar hun talenten liggen. Door een actieve rol te blijven spelen in de maatschappij, leren ze weer trots te zijn op zichzelf en gaan vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet. 

Handmadehopes is een woonwinkel en conceptstore met werkplaats, in de binnenstad van Groningen. De vrolijke shop staat vol met woonaccessoires van bekende woonmerken, van ontwerpers en handmade design van de jongeren. De producten van de jonge talenten zijn te herkennen aan het label ‘Handmadeby + de artiestennaam’. Dit zijn handgemaakte producten of bestaande materialen, die in een nieuw jasje zijn gestoken. Ontmoet hier de artiesten; ze stellen zich graag aan je voor.


Ik ben als ontwerper aan Handmadehopes verbonden. Ik mag mijn eigen ontwerpen in de winkel neerleggen en in ruil daarvoor werk ik een aantal dagdelen in de maand in de shop. Heerlijk! De dynamiek van de stad voltrekt zich voor je op de straat en vrolijke mensen uit allerlei steden en landen brengen een bezoek aan de winkel voor een uniek cadeautje (aan zichzelf :-). Samen met de andere ontwerpers (101dingentedoen.nl, Zoeff_tassen, Whattheclock & Helemaalkim), delen we graag het verhaal van deze BuitenGewoonwinkel voor jong talent.

 

Door het concept van Handmadehopes wordt shoppen een beleving. Je kunt de producten voelen (en soms zelfs zien hoe ze gemaakt worden), een gezellig praatje maken met de makers, muziek maken op de piano en een kopje koffie of thee drinken. Maar misschien nog wel belangrijker: een steentje bijdragen aan de toekomst van jongeren met een bijzondere achtergrond! Hier kan toch geen webshop tegen op?!

 

Ik ontmoet je graag in de winkel aan de Oosterstraat 28 in Groningen! 

 

Liefs,

Lidia

Reactie schrijven

Commentaren: 0

LIDIA VEDDER

Telefoon: 06 146 477 82
E-mail: info@hoevedder.nl

 

KVK 57162778

 

Laat je waardering achter of lees wat anderen van Hoe Vedder vinden.

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

 VISIE

Een kiekje is zomaar een foto. Holle woorden zijn zonder inhoud. Storytelling & -styling geven verhalen vorm.