Als DIY reporter @VTwonen & Design beurs

Daar zit ik dan, samen met het blogteam van Furnlovers én een laptop, aan een mooie houten tafel naast het woontheater in de RAI. Mijn eerste rondje met camera om de nek zit erop. Natuurlijk ben ik eerst langs het VT wonen huis gegaan. En wat me opviel, daar en op mijn weg er naartoe, waren de leuke DIY's die ik tegen kwam. Ik zet ze voor je op een rij!

Avocadoplant

Ik ben zelf thuis al een experiment gestart. En hier op de beurs zag ik het resultaat, zoals het (bij mij ook nog) moet worden. Hoe? Koop een advocado en haal de pit eruit. Stop er 3 of 4 satéprikkers in en hang de pit op een kom of kopje, zodat de pit voor de helft in het water staat. Nu moet je geduld hebben...en nog meer geduld...en na zo'n acht weken komt er als het goed is een sprietje uit de pit. Het begin van je eigen avocadoplant!

 

Pimp je schrift

In de stand van Nimeto Utrecht stuitte ik op een tafel vol met jonge meiden die een schrift aan het pimpen waren. Ze maakten hiervoor eerst een ontwerp met potlood op de cover. Daarna komt de kruissteek om de hoek kijken en borduur je de voorkant met je eigen kleurtjes in. 

 

Pagina's met overlay tekst

Deze DIY moet wel in één keer goed, anders moet je de muur opnieuw sauzen...:-0. Maar wat een leuke creatie voor het kale hoekje in je huis! Je scheurt hiervoor gewoon een aantal pagina's uit oude boeken en plakt deze me spuitlijm op de muur. Bedenk dan een leuke tekst. Ik raad je aan om daarna het tekstontwerp met potlood op de muur te zetten, om het vervolgens met verf over te trekken. 

Verschillende vormen en lijsten aan de muur

Een goedkope en doeltreffende DIY! Scoor bij de kringloop een aantal lijsten en verf deze in een aantal leuke kleurtjes. Haal uit een plaat mdf een cirkel en verf deze in een contrasterende kleur ten opzichte van je muur. Een makkelijkere oplossing is om met een spijkertje in de muur en een draadje, een cirkel te tekenen. Kleur de cirkel in met verf. Wel binnen de lijntjes blijven, hè?!

 

Skatebord aan de muur

Misschien ligt er nog wel eentje bij je in de schuur? Een skatebord dat er werkloos ligt te zijn... Haal de wielen eraf en spuit het bord in een te gekke kleur. Monteer er steunen aan van de bouwmarkt en hang ze aan de muur bij de kids op de kamer. Stylen maar! Boeken erop, een lampje, of allemaal beestjes, zoals hier op de foto.

 

Grafische veren

Wij hebben voor ons huis een boom staan, met erg veel duiven erin. Er liggen dus regelmatig veren voor ons huis, die de meiden leuk vinden om te verzamelen. En wat is er dan nog leuker om die veren van een patroon te voorzien? Met acryl of krijtverf kwast je de veren in je eigen stijl. Zet ze vervolgens in een blok hout, waar je kleine gaatjes in boort. Leuke en super goedkope eyecatcher, die de kids ook nog eens voor verveling behoedt.

Himmelis luchtplanthanger

Deze luchtplanthanger is van Draadzaken. Prachtige geometrische vormen, gemaakt van buisjes. Prachtig om aan te schaffen, maar je kunt zo'n hanger natuurlijk ook zelf maken! Hoe? Met rietjes en visdraad. Vind je de kleur van rietjes niet mooi, fleur ze dan op met een likje verf of washitape.

 

Succes met klussen! Ik ga weer verder, want er is nog genoeg te zien hier! 

 

Liefs Lidia

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Margriet (vrijdag, 30 september 2016 23:03)

    Leuk. Wij gaan aan de slag met onze overgebleven veren!

LIDIA VEDDER

Telefoon: 06 146 477 82
E-mail: info@hoevedder.nl

 

KVK 57162778

 

Laat je waardering achter of lees wat anderen van Hoe Vedder vinden.

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

 VISIE

Een kiekje is zomaar een foto. Holle woorden zijn zonder inhoud. Storytelling & -styling geven verhalen vorm.