'I wish my eyes could take pictures'

Een oproep aan alle uitvinders: maak een lens, die foto's kan maken, om in het oog te plaatsen! Ik kom op een dag vaak ‘scènes’ tegen die ik zou willen vastleggen, op  de momenten dat ik geen apparatuur bij me heb. Denk aan een prachtige lucht, de zon die een object mooi oplicht, de mimiek van mensen of een tof lijnenspel. Ik plaats graag een mooi kader om deze beelden. En af en toe wel tot ergernis van mijn vriend en kinderen…”Moet je nu echt overal foto’s van maken?”


Fotografie

Het liefst gebruik ik mijn spiegelreflexcamera, maar de mobiel, die (bijna) altijd in de buurt is, is een goed alternatief.  Lang leve photoshop. Ik heb geen professionele foto-opleiding gedaan en noem mezelf dan ook een ‘eigen huis & tuin kieker’. Ik experimenteer erop los en leer steeds meer. Het boek ‘Shoot’ van Anki Wijnen was dan ook een cadeautje! 

 

Instagram

Door de komst van Instagram kunnen fotofreaks, zoals ik, zichzelf helemaal verliezen in de mooie galerijen van anderen. Zelf wil ik uiteraard ook mijn mooie feed presenteren. En hier wringt de schoen weleens. Mijn verbeelding is eindeloos en daardoor breed. Op vakanties kan ik heerlijk door de omgeving dolen en de mooie natuur of objecten vastleggen. Met een passie voor interieur en styling begon ik ook met het schieten van plaatjes in huis en deze te posten. En natuurlijk wil ik mijn vondsten of eigengemaakte ontwerpen mooi verbeelden, waardoor de samenhang soms wat in het gedrang komt.

 

Bloemen en groen

De natuur is zo fijn! Het ontspant, het inspireert en zorgt voor een gelukkig gevoel. De kleuren van een bos bloemen in het interieur of de prachtige kleuren buiten in de natuur, die elk jaargetijde met zich meebrengt. Nu zijn het de rode en gele herfstblaadjes, gecombineerd met de zon of juist een dreigende lucht, die prachtige plaatjes opleveren. Tijdens het hardlopen kwam ik langs een kanaal met bomen die rood kleurden en zag daarbij blaadjes op de grond liggen, die de overgang van de zomer naar de herfst niet beter konden typeren. De muziek op de mobiel werd daarom ontkoppeld en met de camera zocht ik naar de juiste compositie. Wist je dat je ook met de camera op je mobiele telefoon scherpte en diepte in kunt stellen? Daarmee gaf ik mijn blaadjes op de voorgrond scherpte en de kregen de bomen een vage rode gloed op de achtergrond.

 

Vind je het leuk om alle herfstfoto's van mij te bekijken? Check dan mijn fotoalbum op Facebook!

 


Inspiratie

Mijn archiefmateriaal is inmiddels eindeloos. Heerlijk om af en toe eens doorheen te bladeren en het gevoel er weer bij te halen. Door mijn tripjes met de camera kan ik mij helemaal ontspannen en opgaan in het moment. Daar(na) ontstaan dan ook de mooiste ideeën. De inspiratie komt door het zien van bepaalde vormen, kleuren en composities of door de ruimte in het hoofd. Soms vind ik het ook leuk om mooie foto’s te verwerken in een nieuw ontwerp. De bomen in Frankrijk zijn gebruikt in ontwerpen voor behang en posters. En vakantiefoto’s zijn grafisch bewerkt en op dik karton gedrukt. De foto op het industriële paneel achter de eettafel is gemaakt bij een sluis in Eefde. 

 

Misschien is het ook maar beter dat er geen lenzen worden uitgevonden, waarmee foto's gemaakt kunnen worden door onze ogen...Ik zou waarschijnlijk niets anders meer uitvoeren, terwijl er zoveel meer te doen is. En ondanks de klaagzang van mijn gezin, duiken ze regelmatig achter de computer of pakken ze één van de fotoboeken, om samen herinneringen op te halen. Toch leuk hè, die foto's van mama?! Het belangrijkste voor mij is, dat deze herinneringen en mooie plaatjes opgeslagen worden, in het hoofd of met een camera.

 

Liefs Lidia

Reactie schrijven

Commentaren: 0

LIDIA VEDDER

Telefoon: 06 146 477 82
E-mail: info@hoevedder.nl

 

KVK 57162778

 

Laat je waardering achter of lees wat anderen van Hoe Vedder vinden.

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

 VISIE

Een kiekje is zomaar een foto. Holle woorden zijn zonder inhoud. Storytelling & -styling geven verhalen vorm.