De kunst van cirkels

Ik heb een kelder vol met verf, stofjes, papier en ....nog veel meer!
Omdat ik het fijn vind om mijn creaties of vondsten te exposeren in mijn huis heb ik een aantal hoekjes die ik regelmatig wissel. In mijn vorige blog konden jullie al lezen hoe ik in één woensdagmiddag de 'Camouflage expositie' maakte. Nu laat ik jullie zien wat de kunst van cirkels is in een half uurtje werk.

Benodigdheden:

 

Stof

Stofschaar
Stift
Borduurringen

Ik heb gekozen voor een 'oud' stofje van Ikea met een design van Linda Svensson. Het motief bestaat uit cirkels en lijnen en geeft dus een mooi grafisch effect. Om te kijken welke stukjes van de stof mooi bij elkaar staan, leg ik de ringen eerst op de uitsnedes die ik wil gebruiken. Wanneer ik de juiste compositie heb, zet ik met stift een omtrek van de cirkel op de stof. Deze cirkel knip ik een centimeter ruimer uit. Vervolgens kan de stof in de ring gespannen worden.

Het is leuk om de verschillende cirkels gegroepeerd bij elkaar te hangen. Ik heb gekozen om mijn geschilderde paneeldeur hiervoor te gebruiken, maar je kan bijvoorbeeld ook een stuk muur voorzien van een gekleurd vlak of behang en hier de cirkels ophangen. Je zou je cirkelkunst ook nog kunnen uitbreiden met leuke oude of zelf beschilderde bordjes. Kies dan wel voor patronen of kleuren die bij elkaar passen. 

 

Ik hoop je weer geïnspireerd te hebben om zelf aan de slag te gaan met je eigen tentoonstelling!

 

Liefs,

Lidia

Reactie schrijven

Commentaren: 0

LIDIA VEDDER

Telefoon: 06 146 477 82
E-mail: info@hoevedder.nl

 

KVK 57162778

 

Laat je waardering achter of lees wat anderen van Hoe Vedder vinden.

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

 VISIE

Een kiekje is zomaar een foto. Holle woorden zijn zonder inhoud. Storytelling & -styling geven verhalen vorm.