Woonbeurs Wonen & Co 2017

Styling: Jan Boelo en Bart Vos
Styling: Jan Boelo en Bart Vos

Trouw bezoek ik elk jaar de woonbeurs Wonen & Co in Groningen . Er is toch altijd weer die nieuwsgierigheid of ik nog verrast word door nieuwe woonvondsten. En als DIY freak hoop je ook op de nodige inspiratie,  om zelf mee aan de slag te gaan. Ik ging naar huis met een kussen van Loodz88 , ontdekte het mooie merk Kus-sen en deed een Do It Yourself op in het klaslokaal.

 

Wat opviel was de styling van het adviescafé door De Handelsfabriek uit Tolbert. Veel vintage, industriële elementen en groen. Op het adviesplein werd stylingadvies gegeven en waren interieurlessen te volgen in het klaslokaal. Zo gaven Annemarie Poorter (Thuisinstyling) en Carolien Manning (Binnenhuisinspiratie) les in het mixen en matchen van oud en nieuw. 


Weet jij wat het verschil is tussen retro en vintage? De term vintage wordt gebruikt voor authentieke artikelen die minimaal 30 jaar oud zijn en uit de vijftiger, zestiger, zeventiger en begin jaren tachtig stammen. Het kan gaan om huishoudelijke artikelen, meubelstukken, kleding, stofjes, schilderijen, vazen en alle andere spulletjes voor huis, tuin en keuken. Retro artikelen zijn spullen van nu die qua materiaalgebruik, ontwerp en stijl zijn gebaseerd op artikelen uit de zestiger en zeventiger jaren. Vaak is het ontwerp vertaald naar de wensen die we in het heden hebben betreffende de functionaliteit en het decoratieve karakter. 

Annemarie vertelde verder over een oude infraroodlamp, die ze bij de kringloop vond. De buitenkant werd in een pastelkleurtje gespoten en de rode lamp werd vervangen door een gloeilamp, waarmee je een uniek en goedkoop lampje in je interieur hebt staan!

HomeCenterVesta en Woonforum hadden stijlkamers met verschillende materialen, kleuren en accessoires. De pastelkleuren zie je veel terug komen, maar ook mijn favoriete combi: blauw en goud. Aan de muur zie je 3D objecten, ronde magneetborden en uiteraard de IXXI hangen. De IXXI van een oude meester in de Hollandse Huisjes van Vesta spreekt me aan. Verder zag ik in één van de woonkamers van Home Center een metalen wandrek, dat ik nog niet eerder had gezien. Het buizenframe met grafisch patroon is speels en strak tegelijk.  


Bij Loodz88 vond ik een kussen van Lodsh met een Oosterse afbeelding voor maar 10 euro, omdat de kussens niet meer in de collectie zitten! Wauw, dat zijn de koopjes naar mijn hart. En een kijkje op hun website maakt mijn aankoop nog specialer: "LODSH is a brand for creative people with a highly personal and perhaps even unusual sense of style, people who love to travel and whose minds are open to the diversities of world culture. Volgens de verkoopster hebben ze nog veel meer van LODSH in hun winkel in Uitwellingerga, dus waarschijnlijk reis ik binnenkort een keer naar Friesland af.

 

Als fan van bloemen viel me de stand van Bloomon natuurlijk direct op. Elke maand ontvang ik een boeket van Bloomon aan de voordeur met de meest waanzinnige bloemen. Wil je jezelf elke maand weer opnieuw verrassen, neem dan een abonnement! Je kunt kiezen uit verschillende formaten, maar ook hoe vaak je het boeket wilt ontvangen. En de bloemen komen rechtstreeks van de kweker, dus je hebt er zo'n twee weken lang plezier van. Een echte aanrader dus.

 

Qua eten en drinken op de beurs is er genoeg, maar uitnodigend is het allemaal niet. Op de mannen van Dikke Bertha na! Wat een stijliconen. Ik koos voor een heerlijke koffie met slagroom en een brownie. 
Na deze heerlijke break, gaan we via het 100% vrouw plein terug naar de uitgang. Het is inmiddels rond half tien 's avonds en nu pas valt me de prachtige entree op, verzorgd door modeontwerper Jan Boelo en designer Bart Vos. Steigerbuizen, kippengaas, grafische patronen en textiel: een hoogtepunt! En op het hoogtepunt moet je stoppen, zeggen ze toch? Tijd om door de regen en wind naar huis te gaan.

Liefs,

Lidia

Reactie schrijven

Commentaren: 0

LIDIA VEDDER

Telefoon: 06 146 477 82
E-mail: info@hoevedder.nl

 

KVK 57162778

 

Laat je waardering achter of lees wat anderen van Hoe Vedder vinden.

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

 VISIE

Een kiekje is zomaar een foto. Holle woorden zijn zonder inhoud. Storytelling & -styling geven verhalen vorm.