Werk aan de werkbank

Ik kreeg een appje met een aantal foto's en de tekst "Nog belang bij een oude werkbank?". Als een blij ei reageerde ik met 'Jaaaaaaaaa!', met de daarop volgende reactie van mijn collega:"Echt??". Daar waar sommige mensen graag van hun 'meuk' af willen, kom ik het met veel liefde ophalen, om het vervolgens een mooi tweede leven geven. Hoe had jij gereageerd na het zien van de foto hieronder?


Eerst moest het loeizware ding vervoerd worden. En eenmaal op de plek van bestemming moest de familie Spin en gezin Houtworm uit hun huis verjaagd worden, inclusief alle spinnenwebben. Daarna stond de werkbank een tijd in de remise. Onze hal in dit geval. Ik had bedacht om iets met kleur toe te voegen en grafische elementen. Maar eerst moest het ding, dat jaren in een schuur heeft gestaan, schoon. En daarna werden er vele vellen schuurpapier op losgelaten. We dachten van het stof verlost te zijn na de verbouwing op de zolder...maar nu kwam het stof door de voordeur weer naar binnen! Ik heb wel allerlei vernuftigheden toegepast, zoals een pedaalemmerzak op de uitgang van de schuurmachine, dat ik vast had gezet met een elastiek. Omdat hier geen luchtgaten inzaten, blies deze zak zichzelf op en dus probeerde ik het ook met een sok. Ook zonder succes, dus werd de stofzuigermond aan de achterkant van de schuurmachine gezet. 


Nadat het hele ding geschuurd en schoon was, kon ik me gaan uitleven op de looks. De knoppen werden vervangen door leren handgrepen. Ik haalde hiervoor twee riemen bij de kringloop en schroefdraad, schroeven en slagringetjes bij de bouwmarkt.  Het is een DIY die je regelmatig tegenkomt en wat super eenvoudig te maken is. Je knipt de riem in stukken en slaat aan de uiteinden een ringetje. Nu vouw je het leertje dubbel, steekt de schroef door beide ringetjes en door het gat van de lade, waarna je aan de achterzijde met een schroef alles vast draait. 

In de remise
In de remise

De lades hebben vele kleuren gehad...
De lades hebben vele kleuren gehad...

Maar voordat de handgrepen geplaatst konden worden moest ik eerst nog bepalen wat ik met de lades wilde...Ik dacht dus aan kleur en grafische elementen. De lades hebben vervolgens een chocolade bruine, paarse, roze, okergele, witte en zwarte verf op hun 'kop' gehad. Driehoeken, lijnen, strak in de lak, met een spons; verschillende technieken later was ik nog niet tevreden. De schuurmachine ging er weer over...en nu? Een houtkleurig plakfolie, welke ik nog in de kelder had liggen bood uitkomst. De nervenstructuur past mooi bij het ruw geschuurde en doorleefde hout van de werkbank. Samen met de leertjes als handgrepen kreeg het eindelijk het eigentijdse karakter waar ik naar zocht, maar verloor niet zijn verhaal en karakter. 

Het is een waanzinnig mooi meubelstuk geworden; one of a kind! De klussporen, verfspetters en de hout- én metaalbankschroef maken het meubel stoer en geven het een industriële look. Bovenop kunnen mooie woonaccessoires uitgestald worden en de lades bieden enorm veel opbergruimte. Boven de werkbank hangt een lamp van DesignStudio Jantien Broere.  Jantien maakt lampen door middel van hergebruik van oude materialen. In dit geval een oud Frans vissersnet. Past dus precies in het verhaal!

Ik ben de gulle gevers (jip, ik kreeg het bijna voor niets) van dit meubel-pronkstuk enorm dankbaar! Daarom hierbij mijn speciale dank aan mijn lieve collega Jelly-Monique en haar ouders <3.  

 

Liefs,

Lidia

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Jantien (maandag, 23 oktober 2017 21:43)

    Wauw Lidia! Wat een prachtig verhaal en wat een prachtig meubelstuk is het geworden! Zo veel stijl en uniek! Ook de aankleding en styling is klasse! Je mag erg trots op jezelf zijn... Ook ik voel me vereerd dat 'mijn lamp' zo'n mooi plekje heeft gekregen en dan ook nog prachtig wordt uitgelicht in dit verhaal. Dank! Liefs, Jantien

  • #2

    Jelly-Monique (maandag, 23 oktober 2017 22:37)

    Super leuk om te lezen. Mijn opa (van wie de werkbank ook nog is geweest) zal dit super leuk vinden!! :) <3

LIDIA VEDDER

Telefoon: 06 146 477 82
E-mail: info@hoevedder.nl

 

KVK 57162778

 

Laat je waardering achter of lees wat anderen van Hoe Vedder vinden.

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

 VISIE

Een kiekje is zomaar een foto. Holle woorden zijn zonder inhoud. Storytelling & -styling geven verhalen vorm.