X-mas DIY

Sinterklaas is uitgezwaaid, tijd voor de kerstversiering!
Ik zag er al vele voorbij komen op Instagram en ze kunnen ook eigenlijk niet ontbreken met de feestdagen: de kerstkransen. Deze Do It Yourself kransen zijn houdbaar (dus kunnen in het nieuwe jaar gewoon op zolder opgeborgen worden) en budgetproof. Volg de beschrijving hieronder en maak het zelf!

De voorbereiding

Ik besloot tijdens één van mijn naturebreaks om een aantal takken mee te nemen. Hiermee kun je namelijk heel gemakkelijk de basis van je krans maken. Ook kocht ik een metalen ring en houten kralen bij de hobbyzaak (bijvoorbeeld Pipoos) en kunstofbloemen bij de Wibra. De ring en bloemen kosten zo'n euro per stuk, de grote houten kralen variëren in prijs, maar kosten hooguit een paar euro. 

Let's start
Om te beginnen is het makkelijk om een schaar en een tang bij de hand te hebben. Met de tang knip je de verschillende takjes van de 'moedertak'. De echte tak zonder blaadjes, uit de natuur, bind je vast met twee kabelbinders, zodat er een ronde ring gevormd wordt. Omdat er al een soort ijzerdraad in de bloemtakken zit, wikkel je ze heel makkelijk om de ronde ring of tak. Ik koos ervoor om de helft in te wikkelen met blaadjes, maar maak daarin je eigen keuze.

Versiering
Om mijn kerstkrans toch een beetje eigen te maken, besluit ik om een extra ring van flexibel ijzerdraad met daaraan 3 grote houten kralen te maken. Deze ring zet ik vast in de ring die ik maakte van de tak met daarop de roestbruine bladeren. De krans krijgt vervolgens een mooie plek boven de schouw aan een touwtje met ronde goudkleurige bolletjes. De andere krans krijgt een plekje op de zolder.

Fijne feestdagen!

Lidia

Reactie schrijven

Commentaren: 0