Mag ik jou om hulp vragen?

Het zit in het aard van het beestje; alles alleen willen en kunnen doen. Dat is handig, want je bent van niemand afhankelijk. Maar ik maak het mezelf af en toe ook heel erg moeilijk. Het is tijd om hoofd- en bijzaken te scheiden en me te focussen op mijn kwaliteiten en de dingen waar ik van nature goed in ben. Het is voor mij daarom een uitdaging om hulp te (durven) vragen. Ik hoop dat ik hierdoor als persoon maar ook mijn bedrijf kan laten groeien. Een nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen en voor alles is een eerste keer, dus bij deze:

Ik heb een eigen bedrijfje en weinig budget. Ik zie dit als een uitdaging en niet als een probleem. Zo heb ik mijn eigen website in elkaar gezet, verzorg ik content voor verschillende sociale media kanalen en ben ik mijn eigen huis, tuin en keuken accountant én belastingadviseur. Mijn bedrijf is mijn passie, zo houd ik me bezig met grafische ontwerpen, fotografie, styling, coaching en schrijven. Daar wringt ook direct de schoen. Ik merk dat ik teveel tijd kwijt ben met zaken die ik niet goed kan (maar wel van mezelf moet kunnen en daarom aanleer) en belangrijker nog: niet leuk vind. Bijvoorbeeld SEO. De basis is me duidelijk, maar moet ik mijn (mobiele) website actief optimaliseren door het verbeteren van interne en externe factoren (techniek, content, autoriteit) om het bezoek naar de website op relevante zoekwoorden vanuit zoekmachines te verhogen, dan haak ik af. En dan hebben we nog de sociale media, waarmee ik een haat/liefde verhouding heb. Als content maker is de vulling niet direct het probleem, maar meer de struggle tussen vraag, aanbod en interactie. Ik merk met name op Facebook dat gratis reizen, wazige selfies, kinderen en bekende Nederlanders veel likes krijgen. En wat heeft het algoritme hiermee van doen? Op dit moment lijkt het alsof ik geen tot weinig 'vrienden' heb die op mijn content zitten te wachten, als ik het aantal likes mag geloven. Zelfs na een betaalde promotie zo af en toe, is er weinig verschil te merken. 

En nu ik dit al heb durven vragen, ga ik nog even door...

 

Afgelopen jaar heb ik voor mijn opleiding verschillende coaching gesprekken gevoerd. Ik deed dit in openbare gebouwen, zoals een restaurant of een bibliotheek. In dit soort gesprekken gaan mensen op zoek naar zichzelf en dit brengt soms emoties met zich mee. Dit soort ruimtes blijken dus niet geschikt. Dit jaar staan er ook al gesprekken ingepland. En wil ik workshops aanbieden op het gebied van Life, Style & Design. Ik zoek hiervoor een goede locatie. Een voorwaarde van deze locatie moet de rust zijn. Het liefst een plek in of nabij de natuur en in een straal van maximaal 30 kilometer vanaf Veendam. 

  • Weet jij zo'n plek?
  • Kun jij, of iemand die je kent, mij helpen met mijn online zichtbaarheid?
  • Of heb je een ander goed idee om samen te werken?

Laten we dan een keer een bak koffie drinken! Ik ben te bereiken via info@hoevedder.nl of 06-14647782.
Zo spannend zeg! ...Nagelbijtend wacht ik af. 

 

Hoi,

Lidia

Reactie schrijven

Commentaren: 0