· 

Grunn in 't Duuster

Duuster

Deze serie gaat over Groningen tussen angst en hoop. De aardbevingsproblematiek zorgt voor schrijnende situaties door hebzucht en een economie die boven alles gaat. Zien mijn kinderen hier een toekomst in dit onbestendig gebied? Valt er überhaupt nog iets te kiezen voor hen?

 

Ik wilde vroeger naar de grote stad Amsterdam, maar woon nu al meer dan 20 jaar in de Veenkoloniën. We konden hier wel ons gedroomde Pipi Langkoushuis kopen (lees betalen). Onze kinderen groeien hier met veel plezier op en ons oude huis heeft gelukkig niet erg te lijden onder de scheuren. We genieten van de weidse vergezichten die Groningen heeft en de rijke cultuur. Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen:
Grunn is best mooi!

 

De fotoserie

Voor de samengestelde beelden uit de fotoserie fotografeerde ik de uitkijktoren Reiderwolde in Blauwestad, de Kiekkaaste in Drieborg en de sterrenhemel in Noordpolderzijl. De figuranten zijn mijn dochters, zoekend naar stevig fundament voor hun toekomst. 

Neem een kijkje in de fotogalerij die volgt en bekijk hoe de originele beelden samensmolten tot een nieuw beeld. Al scrollend kom je dan ook langs het gedicht dat ik maakte in de voetsporen van Ede Staal. 

Wie weet heet mijn volgende fotoserie Grunn in 't licht! 

 

Werk aan de muur

Heb je interesse in de fotoserie Grunn in 't duuster om te exposeren of om als statement in je bedrijf of huis te hangen? Dan hoor ik graag van je! 


Gedicht

Ede Staal, zanger van het Grunniger lied, zong;

'T Het nog nooit, nog nooit zo donker west of 't wer altied wel weer licht.

 Ik maakte bij deze fotoserie aanvullend dit gedicht:

 

Een fonkelde maan als schone schijn

Verdoezeld de schade en de pijn

 

Door onheil verblind

Doorstaan generaties weer en wind

 

Opgeschudde grondvesten en dijken

Mensen die wegkijken

 

Het Groninger erfgoed staat op het spel

Mede mogelijk gemaakt door de Shell

 

Donkere nachten in angst en beven

geloven dat hoop doet leven

 

't Het nog nooit, nog nooit zo donker west

Of 't wer altied wel weer licht

 

 

Lidia VedderLIDIA VEDDER

Telefoon: 06 146 477 82
E-mail: info@hoevedder.nl

 

KVK 57162778

 

Laat je waardering achter of lees wat anderen van Hoe Vedder vinden.

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

 VISIE

Een kiekje is zomaar een foto. Holle woorden zijn zonder inhoud. Storytelling & -styling geven verhalen vorm.