Levensverhaal in boekvorm

Een levensverhaal beschrijft (een deel) van iemands leven. Verhalen worden vastgelegd om de rode draad te ontdekken, waarmee je betekenis kunt geven aan momenten en perioden uit het leven. Met een uniek document, bestaande uit woorden, foto's en/of film, zorg je voor een blijvende herinnering voor later (en nabestaanden). 


Een biografie van ongeveer 20 pagina’s in een A5 boekje, gebaseerd op 1 gesprek van 2 uur, waarin wij samen stilstaan bij de belangrijkste aspecten van je leven of bij een bepaalde periode van het leven. Een tweede afspraak kan nodig zijn voor een langere biografie of het maken van foto en/of videomateriaal.  

 


In coachtrajecten wordt vaak gebruik gebruik gemaakt van levensverhalen, om aan de hand van herinneringen een bepaalde persoonlijke ontwikkeling door te maken. Maar ook in de ouderenzorg. Door oudere mensen vragen te stellen over vroeger (gebruiken, namen, kindertijd, etc.) wordt het geheugen van mensen geprikkeld en zo gestimuleerd. Naast de functionele werking van het schrijven van een levensverhaal is er ook een emotionele. Jouw unieke verhaal wordt doorverteld en achterlaten, zodat ook de generaties erna weten waar hun wortels liggen, waardoor de kennis van die tijd niet verloren gaat.

Het interviews is bij je thuis of op een plek waar jij je fijn voelt en duurt ongeveer twee uur. Het spreekt voor zich dat de inhoud van het gesprek vertrouwelijk is. Zijn er foto's of tastbaren herinneringen waarover je vertelt? Dan neem ik dit graag mee als beeldend element in het levensverhaal door het maken van foto's en/of videofilm. Ook behoort het portretteren van de hoofdpersoon of personen tot de mogelijkheden. 

Ik schrijf daarna een eerste versie en laat die aan je lezen. Is dit wat je in gedachten had? Wil je iets veranderen? Zelf zoek je foto’s uit voor je boek of we maken een nieuwe afspraak voor het maken van (portret)foto's. Ik zorg ervoor dat alles mooi wordt opgemaakt en stuur je de nieuwe versie, inclusief opmaak en foto's. Na akkoord gaat het naar de drukker.

In het boek is ruimte voor 5 foto’s en 1 foto op de cover. Het boekje is in kleurendruk en van A5-formaat en heeft een zachte kaft.

Het verhaal kan worden aangevuld met een korte film, waarin de hoofdpersoon op verschillende manieren wordt vastgelegd en elementen uit het verhaal terug komen.

PRIJZEN

  • A5 boekje van 20 pagina's, inclusief 6 foto's,
    uit eigen archief € 795,-
  • 6 (portret)foto's toegespitst op het levensverhaal,
    inclusief losse jpeg bestanden € 79,-
  • Videofilm van +/- 5 minuten met stukken interview en verbeelde (tastbare) herinneringen € 199,-


Ik werk het liefst op maat. Meer of minder pagina’s, extra foto’s, een ander formaat, liever een harde of zachte kaft; in overleg is het allemaal mogelijk.

 

 

 Lidia Vedder

Telefoon: 06 146 477 82
E-mail: info@hoevedder.nl

 

Tjark Jans Giezenstraat 6
9641 KB Veendam

KVK 57162778