ONTMASKER JE EIGENSCHAPPEN

In deze persoonlijke workshop ligt de focus op het scherper krijgen van je eigen kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën.


Kernkwaliteiten zijn de specifieke sterktes die iemand kenmerken. Ze maken je tot wat je bent. Het zijn ook de positieve punten die een ander het eerst over je zal zeggen als hij ernaar gevraagd wordt. Een kernkwaliteit kan bijvoorbeeld zijn dat je een erg creatief, bijzonder geduldig of zeer besluitvaardig persoon bent. Ze zijn zo belangrijk voor je dat je het normaal vindt bij jezelf, en vaak ook dat je het verwacht bij anderen. Vandaar dat het zo vervelend kan zijn wanneer anderen de tegenovergestelde kernkwaliteit van jou tentoon spreiden. 

Kernkwaliteiten kunnen ook valkuilen worden

Alle kernkwaliteiten worden valkuilen als je erin doorschiet. Dat is een vervorming van de kwaliteit, de andere kant van de medaille. Je kwaliteit wordt een zwakte. Ben je erg besluitvaardig, dan kun je in de valkuil trappen drammerig te worden. Of: als je doorschiet in je zelfverzekerdheid word je arrogant.

 

Valkuilen van een ander: allergieën

Zoals iedereen kernkwaliteiten heeft, heeft ook iedereen valkuilen. Als een ander doorschiet in een bepaalde kwaliteit, kan dat bij jou irritatie oproepen. Jouw reactie daarop wordt een allergie genoemd. Zo'n allergie heeft vaak te maken met een kwaliteit van jezelf. Als je erg bescheiden bent, kun je je mateloos storen aan mensen die continu zichzelf op de borst kloppen.

 

Achter allergieën schuilen weer uitdagingen

Die vervelende eigenschap van de ander is natuurlijk ook een kwaliteit waarin hij is doorgeschoten. En het mooie is dat juist voor degene die er allergisch voor is, de kwaliteit die achter deze allergie ligt een belangrijk ontwikkelpunt kan zijn. Dit wordt dan de uitdaging genoemd.

 

Erger je je regelmatig aan de passiviteit van een ander? Kijk dan welke kernkwaliteit daarachter zit. Is iemand bijvoorbeeld bedachtzaam of geduldig en daarin doorgeschoten? Grote kans dat dat nou juist jouw uitdaging is, omdat je zelf soms te drammerig bent. Je kunt dus veel leren van de mensen aan wie je je het meest ergert!

DATA & LOCATIE

Dag, tijd en plek in overleg. Ik bereken buiten een straal van 20 kilometer rondom Veendam een reiskostenvergoeding van € 0,22 per km. 

 

PRIJS

Deze anderhalf uur durende workshop, inclusief koffie, thee en iets lekkers kost € 75,00. Je gaat naar huis met een schat aan informatie over jezelf én je omgeving.