Lichamelijke en mentale ontwikkeling draagt bij aan ons geluksgevoel en gezondheid. Bewegen heeft een gunstig effect bij angst, stress en depressie én verbetert de hersenfunctie, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe ideeën. Slow Sports staat voor: genieten en ontspannen bewegen in de natuur, waarbij prestatie ondergeschikt is aan de ervaring die je eraan beleeft.

 Slow Sports is een trainingsvorm voor beginners tot matig gevorderden in de buitenlucht, waarbij ontspannen en genieten van het bewegen voorop staat. Ook bewustwording van je lichaam en van de beweging is een belangrijk onderdeel van de training.  Hierdoor leer je beter aanvoelen of je de beweging goed uitvoert bij je past, om blessures te voorkomen. Slow Sports biedt een combinatie van diverse beweegvormen. Je krijgt een veelzijdige training waarin gewerkt wordt aan de opbouw van je conditie, spierkracht en lenigheid. Deze oefeningen komen uit diverse takken van sport, als yoga, kracht- en looptraining. 


WIE

Voor iedereen die wil bewegen en plezier wil maken in zijn of haar eigen tempo. Bij Slow Sports draait het namelijk niet om snel, sneller, snelst. Maar om 'unpluggen', bewegen en buiten zijn. Er is geen prestatiedruk, je zit niet vast aan een aan een abonnement en kan meedoen wanneer jij wilt. Een mail, Whatsapp of een sms om je in te schrijven is voldoende. In een groep kunnen maximaal 10 personen mee.


WAAR

Buiten in de natuur. De trainingsroutes wisselen regelmatig, zodat je telkens weer nieuwe stukjes mooie natuur ontdekt!

 

Vanaf oktober kan er ingeschreven worden op de verschillende routes. 
  

WAAROM

Omdat er geen drempel nodig is om in beweging te komen. Ieder op zijn eigen niveau uitgedaagd wordt om grenzen te verleggen, zonder dat presteren voorop staat. Na de training is er thee voor de liefhebbers en is er ruimte voor je verhaal.

 

 

 

HOE
Vanaf het startpunt vertrekken we gezamenlijk. Je mag lopen of trimmen, ieder op zijn eigen niveau. Onderweg stoppen we een aantal keren om oefeningen te doen. In dezelfde les worden oefeningen met verschillende variaties aangeboden om het lichter of zwaarder te maken, passend bij jouw niveau. Het gaat er dus niet om dat je net zo snel of net zo goed bent als een ander. Het gaat erom dat je kunt zijn wie je bent en dat je je lichamelijk en geestelijk in balans voelt. Dit doe je in jouw eigen tempo.

Kleding: sportschoenen (geen wandelschoenen, deze zijn te zwaar), makkelijke (sport)kleding en eventueel een flesje water. Neem iets warms mee om aan te doen na de les. Spullen kunnen tijdens de les in een auto worden gelegd.

TARIEVEN

€ 10,- per les (1,5 uur)
€ 90,- 10 lessen (strippenkaart)


Het concept Slow Sports is ontwikkeld door Désirée Smits met haar drive om mensen die een hoge drempel ervaren om te gaan sporten tóch aan het bewegen te krijgen. Slow Sports is op meerdere plaatsen in Nederland te beoefenen. Kijk voor alle locaties op www.slowsports.nl

 Lidia Vedder

Telefoon: 06 146 477 82
E-mail: info@hoevedder.nl

 

Tjark Jans Giezenstraat 6
9641 KB Veendam

KVK 57162778
BTW NL102412972B02