BEWEGING

Botten, spieren en ons hart verliezen hun kracht als je veel zit. Zwakke botten een ouderdomskwaal? Niet als je genoeg beweegt! Bewegen is ook van belang voor de hersenen, want het zorgt namelijk voor belangrijke herstelprocessen en verbindingen in de hersenen. Door regelmatig te bewegen zorg je ervoor dat je minder geheugen- en concentratiestoornissen hebt. Dit komt doordat er bij inspanning nieuwe cellen in de hersenen aangemaakt worden. 

Ontspanning is cruciaal voor een goede gezondheid, maar daarnaast is inspanning ook  noodzakelijk voor een gezonde levensstijl. Het stimuleert je ademhaling en bloedsomloop. Een goede bloedsomloop is essentieel om allerlei kwaaltjes te voorkomen. Door te bewegen worden je spieren en gewrichten soepeler en sterker. Het verlaagt je bloeddruk, je cholesterol- en je suikergehalte, wat welvaartsziekten helpt te voorkomen.


"Het leven is als fietsen, om je balans te houden moet je blijven bewegen"


Tijdens de expeditie laat ik je verschillende vormen van bewegen ervaren, aangepast op jouw niveau. Bewegen moet leuk zijn, anders zie je er de volgende keer tegenop. Dus zoek iets waar je blij van wordt; de keuze is reuze!