Kijk op zaken

Kijk op zaken · 29. augustus 2021
Wat als je motivatie afneemt en de zaken, die belangrijk voor je zijn, niet langer kwijt kunt in je werk? Voor mij was dit de reden om eindelijk de keuze te maken om volledig op eigen benen te gaan staan! Ik leg mijn werk voor Van der Valk per 1 oktober neer en ga eind oktober officieel uit dienst, om freelance/interim 'vedder' te gaan. Met trots kijk ik terug op een dynamische tijd, waarin ik twee hotels 'in de markt' heb mogen zetten. Een bedrijf welke mij de kans heeft gegeven koers en...
Kijk op zaken · 31. december 2020
Wat een gek jaar! Vorig jaar Kerst hadden we elkaar hard uitgelachen, als ze ons hadden verteld dat we met mondkapjes onder de Kerstboom aan huis vast zouden zitten. Hoe zou Kerst 2021 eruit zien? Vieren we dan feest met een stel aliens die zijn geland vanaf een andere planeet? Klinkt ook best gek...maar we durven het nu niet meer uit te sluiten.

Kijk op zaken · 25. november 2020
We hebben een nieuwe zaterdagavond activiteit in Coronatijd; oude cassettefilmpjes afdraaien van toen de meiden klein waren. Als de hapjes op tafel staan installeer ik de camcorder op de TV en stop er een volgend cassettebandje in. Het vijfjarige blije ei Chloë komt al gauw tevoorschijn met haar schattige vlechtjes en we zien hoe ze 'live' tegen de muur loopt, terwijl ze haar kamer laat zien aan haar zusje, die nog in de buik zit. Hilarisch! Even later zien we omi met zusje Noa, wie net...
Kijk op zaken · 28. oktober 2020
‘Onze natuur staat nu onder grotere druk dan op enig ander moment in de menselijke geschiedenis. De toekomst van de hele planeet, waarvan we allemaal afhankelijk zijn, is in groot gevaar’, is de noodkreet van David Attenborough, bioloog en filmmaker. Op 24 september plaatste de 94 jarige legende zijn eerste filmpje (met hulp) op zijn gloednieuwe Instagram account. Hij hoopt met deze, voor hem, nieuwe manier van communiceren jonge generaties aan te spreken en aan te sporen in actie te komen....

Kijk op zaken · 09. september 2020
'Hoe is het verder, heb je het een beetje druk?', werd me laatst gevraagd door iemand wie ik al een poosje niet had gezien. De flauwe woordspeling kan ik nooit laten bij deze vraag en dus antwoord ik: 'Met Vedder gaat alles goed'. Het kwartje valt niet, merk ik op. En dus vervolg ik met te zeggen dat ik het niet druk heb. Hij kijkt me vragend aan. Ik vind het interessant om te zien hoe mensen reageren, als je ze niet het antwoord geeft wat ze verwachten. Kennelijk wordt succes gekoppeld aan hoe...
Kijk op zaken · 13. mei 2020
Als alle ruis en afleiding om je heen wegvalt, wat blijft er dan over? Het was 13 maart en het 'gewone' leven trok aan de noodrem door het Coronavirus. Ons huis werd onze nieuwe wereld. Thuis werken, thuis naar school, thuis sporten, thuis 'mediation'... De eerste weken is het zoeken naar het nieuwe normaal of tijdelijke abnormaal; work-outs op de bank, 'help mijn moeder is nu ook mijn juf' en het inkopen van zeep en washandjes voor als het wc papier opgehamsterd is. Daarna wordt het...

Kijk op zaken · 22. januari 2020
"Ik ben alweer verkouden, ik snap niet waarom ik zo vaak verkouden ben!" snauwt mijn dochter. Ik adem al naar naar lucht om aan mijn 'toespraak' te beginnen, maar vanuit de andere hoek van de kamer hoor ik mijn mijn andere dochter roep: "Nee, mam! We hoeven je verhaal over gezond en duurzaam bla, bla, bla niet te horen". Ik ben de predikant die predikt in lege kerken...Het is een overtuiging die heel langzaam terrein wint. Maar die ook op een tegengeluid stuit. "Leuk hoor je biologisch...
Kijk op zaken · 13. november 2019
Voor me staat een dampende kop heet water met een schijfje sinaasappel, een stukje gember en steranijs. Ik heb me op de bank genesteld en verheug me op een nieuw seizoen van mijn favoriete programma. Het Perfecte Plaatje laat op een speelse manier zien hoe verschillende persoonlijkheden omgaan met creativiteit onder bepaalde tijdsdruk. Wat zou jij doen met een rossige dikke naakte man, die lijkt op Obelix en wie je kwetsbaar én met paspop op de gevoelige plaat moet vastleggen? Mijn fantasie...

Kijk op zaken · 10. juni 2019
“Mijn opa is ook hartstikke oud geworden met roken, drinken en lekker eten”, krijg ik als reactie als ik mijn thuis klaargemaakte slabak opentrek. De rest probeert hiermee hun bezoek aan de Mac Donalds goed te praten, denk ik, alhoewel ik daar niet om vroeg. Ik ben ‘sjaak afhaak’ en duik in de pauze de natuur in om een stukje te wandelen. Waarschijnlijk supersaai in hun ogen, maar voor mij pure ontspanning, nadat ik me hard gefocust heb op een klus. Later die middag hoor ik mensen in de...
De expeditie die je verder helpt
Kijk op zaken · 09. april 2019
"Hoe vaak doen jullie het in de week?"...Ik had mijn schnitzel nog net niet in mijn mond gestopt en legde het terug op mijn bord, toen deze vraag op tafel werd gegooid. De oudste dochter deed er nog een schepje bovenop: "Met of zonder glijmiddel?". De ontdekkingstocht naar de liefde is de laatste tijd een veel besproken onderwerp aan tafel.

Meer weergeven

LIDIA VEDDER

Telefoon: 06 146 477 82
E-mail: info@hoevedder.nl

 

KVK 57162778

 

EXPERTISE


Selfmade fotograaf & stylist | 'School of life'

Professioneel geregistreerd life & loopbaancoach | Balansgroep

DTP-er/ vormgever | House of Media

Marketing & Communicatie | Hanzehogeschool /Hotelschool

Gewerkt voor o.a.:
Van der Valk, Scholengemeenschap Winkler Prins, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Univé Verzekeringen, Rabobank, Communicatiefestival, Garage TDI Theater, Roodpaleis en verschillende zzp-ers.

MISSIE

"Handen en voeten geven aan verhalen die een (groter) podium verdienen, zonder luchtfietserij, door aandacht en kleur te geven op de vragen 'wat' en 'hoe', maar vooral WAAROM."

UPDATES 

Geen zin om afhankelijk te zijn van algoritmes en wil je op een makkelijke manier op de hoogte blijven van blogs, nieuws en creatieve oplossingen? Schrijf je dan in voor de Hoe Vedder Updates en ontvang het eerste creatieve idee helemaal gratis!