Upcycling

Upcycling · 01. juli 2020
De caravan was al eens eerder onder handen genomen met een quick fix, omdat ik me geen tijd gunde om het grondig aan te pakken. Teveel plannen en te weinig tijd was het excuus. Toen de Coronacrisis zich aandiende had ik de rust om onze caravan om te toveren tot een huis op wielen, zoals ik het echt voor ogen had. Eentje die tot de verbeelding spreekt en dat is gelukt! Ik laat je in dit blog stap voor stap zien hoe de door ons omgedoopte 'Pop-up Vanity' transformeerde in een stijlvol verblijf.

Upcycling · 28. mei 2020
We kenden het woord Corona alleen nog maar van het biertje, toen wij besloten om onze keuken zelf onder handen te nemen. Vorig jaar hadden we een offerte van 30.000 euro ontvangen om een nieuwe keuken te realiseren. Alles eruit en dus ook alles er nieuw in. Wat een geld! En zonde van de mooie details die er nu in zaten, zoals de marmeren vloer en het natuursteen aanrechtblad. Ik heb een liefde voor oude dingen in combinatie met modern design. En waarom alles weggooien, terwijl het nog werkt?...

Upcycling · 11. juni 2018
Ik zie me nog zitten voor mijn pas gepimpte caravan in Drenthe, toen ik VRIJ Magazine van De Telegraaf las, waarin de wedstrijd #pimpjetent me toelachte. Ze zochten kandidaten die mee wilden doen aan een wedstrijd op het Franse schiereiland Île de Ré. Met een budget van €400,00 om een lodge te pimpen, een Peugot SUV 3008 voor de reis, een vlogcamera en een all-inclusive verblijf op Flower Camping Le Bel Air, had de wedstrijd mij binnen no time in de greep. Hier wilde ik aan meedoen! De...

Upcycling · 07. maart 2018
Ik ben een enorme luchtfietser. Een dromer, een denker en een ideeënfabriek. De werkplaats in mijn hoofd in 24/7 geopend en draait op volle toeren. Om mijn geest de nodige rust te gunnen doe ik aan yoga, ga ik (hard)lopen, fotograferen of lees ik een boek. Maar zelfs die momenten kunnen weer aanleiding geven om de motoren in de fabriek weer te starten. Zo las ik een boek over de oorlog en dacht ik opeens aan de Rimboekoeriers die mijn oma van mijn opa uit Indië ontving, toen hij daar diende...

Upcycling · 06. december 2017
Sinterklaas is uitgezwaaid, tijd voor de kerstversiering! Ik zag er al vele voorbij komen op Instagram en ze kunnen ook eigenlijk niet ontbreken met de feestdagen: de kerstkransen. Deze Do It Yourself kransen zijn houdbaar (dus kunnen in het nieuwe jaar gewoon op zolder opgeborgen worden) en budgetproof. Volg de beschrijving hieronder en maak het zelf!

Upcycling · 23. oktober 2017
Ik kreeg een appje met een aantal foto's en de tekst "Nog belang bij een oude werkbank?". Als een blij ei reageerde ik met 'Jaaaaaaaaa!', met de daarop volgende reactie van mijn collega:"Echt??". Daar waar sommige mensen graag van hun 'meuk' af willen, kom ik het met veel liefde ophalen, om het vervolgens een mooi tweede leven geven. Hoe had jij gereageerd na het zien van de foto hieronder?

Upcycling · 12. oktober 2017
In augustus 2015 verhuisden wij naar een mooi herenhuis uit 1917. Na zes weken klussen was het huis bewoonbaar en volgens de maatstaven van deze tijd, behalve de zolder, een plek waar je bijna 100 jaar terugging in de tijd. Bij de eerste bezichtiging aan het huis, samen met de makelaar, zag ik het al; de zolder is het mooiste plekje van het huis! Niemand zag toen nog wat ik zag...

Upcycling · 02. april 2017
Nog twee weken en dan is het alweer Pasen. De chocolade paaseitjes komen ons al bijna de neusgaten uit, maar een paastak met decoratieve eieren, die moest er nog komen. In de winkels had ik al verschillende soorten decoratiemateriaal gezien, maar ik besloot om zelf iets te maken met hulp van mijn dochter. Gezellig, goedkoop en anders dan anders!

Upcycling · 26. februari 2017
In mijn vorige blog heb ik jullie laten zien hoe je in een handomdraai kunstwerken van cirkels maakt voor aan de muur. Hierop heb ik een leuke aanvulling: de cirkelvormige luchtplanthanger. Ook deze Do It Yourself is weer super eenvoudig te maken en past ook nog eens leuk naast de andere cirkels.

Upcycling · 14. februari 2017
Ik heb een kelder vol met verf, stofjes, papier en ....nog veel meer! Omdat ik het fijn vind om mijn creaties of vondsten te exposeren in mijn huis heb ik een aantal hoekjes die ik regelmatig wissel. In mijn vorige blog konden jullie al lezen hoe ik in één woensdagmiddag de 'Camouflage expositie' maakte. Nu laat ik jullie zien wat de kunst van cirkels is in een half uurtje werk.

Meer weergeven