Een dromer, maar nuchter opgegroeid op het veen in het Groningse. Nog even fantasierijk als het meisje van negen jaar dat ik was. Creatief, een weegschaal, een ontdekker, selfmade & filosofisch. Kleurrijk en soms zwart/wit. Hang naar vroeger, nieuwsgierig naar morgen, maar vooral een focus in het hier en nu. 

      
Ik ben Lidia Vedder, een nieuwsgierige 'lifedesigner', met een passie voor de natuur, reizen, schrijven, fotograferen, avontuur, fysieke en mentale uitdagingen. Mijn focus ligt op een evenwichtig en gezond leven, waarbij ik balanceer tussen pieken en dalen. Ik ben me ervan bewust dat de dieptepunten mijn hoogtepunten mooier maken. Het leven zie ik als een grote reis en onderweg neem ik verschillende afslagen om nieuwe dingen te ontdekken. Af en toe sta ik op de vluchtstrook of rust ik uit op een mooie plek langs de route. Creativiteit, onafhankelijkheid, humor, liefde en een schrijfboekje heb ik altijd in mijn rugtas zitten en brengen mij onderweg steeds weer mooie nieuwe verhalen. 

Opleidingen
Toen ik als jong meisje een studiekeuze moest maken, deed ik maar wat. Ik had eigenlijk geen idee wat de ‘echte wereld’ me allemaal te bieden had. Op de Havo had ik er een potje van gemaakt. Na de hotelschool, die ik met hangen en wurgen heb afgemaakt, kwam ik in het marketing- & communicatievak terecht. Ik deed wat er van me verwacht werd: geld verdienen, zekerheden verwerven en mijn identiteit voeden. Daarna heb vele jaren werkervaring opgedaan bij o.a. de Rabobank, Univé, Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Scholengemeenschap Winkler Prins en Van der Valk hotels. En ik deed diverse freelance klussen. Tussendoor deed ik verschillende opleidingen, zoals Nima A en B, Grafische Vormgeving (DTP), fotografiecursussen, maar ook persoonlijke ontwikkelingstrajecten. De achtweekse mindfulness training (MBSR), de training bij het Core Instituut en de Registeropleiding tot Professioneel Coach maakte iets nieuws in mij los.  

 

De kracht van betekenis & de betekenis van kracht

Een zinvol leven staat voor mij voor ontdekken, creëren, plezier maken, ontwikkelen en liefde delen. Ik schrijf en verbeeld verhalen op mijn eigen unieke manier om mensen te inspireren, te raken of aan het denken te zetten. Je kunt dit teruglezen in mijn blogs of bekijken via de wanna haves. Ik ben me bewust van mijn doen en laten en de invloed die ik daar zelf op heb: "Als je de omstandigheden niet kunt veranderen, verander dan de houding ten opzichte van deze omstandigheden". Ik laat anderen ook graag met een andere bril op naar hun situatie kijken en ontdekken wie ze (willen) zijn.

 

Explore the unknown

Ik sta open voor jouw verhaal. En wil jou graag laten ontdekken waar je kracht ligt met behulp van de WANNA B’s: Bewustzijn, Beweging, Beleving en Betekenis. Een ontdekkingsreis, een persoonlijke verhaal of een fysieke reis...de eindbestemming is altijd onbekend, onderweg gebeurt het.

"My mission in life is not merely to survive, but to thrive; and to do so with some passion, some compassion, some humor, and some style". Maya Angelou

 

Travel & Grow,

Lidia


Download
Nieuwsgierig naar mijn loopbaan?
Bekijk mijn CV
CV2018. Lidia Vedder.jpg
JPEG-bestand 747.7 KB

NOBCO
Als coach werk ik volgens de Ethische Gedragscode van de Nederlandse Organisatie van Beroepscoaches NOBCO.  In samenhang met de Ethische Gedragscode kent de NOBCO ook een klachtenregeling.