creativiteit

Creativiteit is iets nieuws zien (kansen of oplossingen voor problemen), iets nieuws vinden en iets nieuws doen of maken. 

 

Iemand die telkens nieuwe kansen ziet is creatief. Net zoals iemand die vaak met heel originele ideeën komt. Of iemand die van klei een bloempot maakt. Het  draait het juist om de combinatie van deze drie dingen. Waarnemen, denken én doen. Creativiteit heeft te maken met originaliteit maar ook met inventiviteit en daadkracht. Een idee alleen is niets. Je moet er ook wat van maken. Net zoals je graag wilt dat dromen werkelijkheid worden.

 

De creatiespiraal laat zien hoe je van je wensen werkelijkheid kunt maken. Wat wil je echt? Vervolgens ga je die wens verbeelden. Dat is een creatief proces. je gaat je voorstellen hoe het zou zijn als je wens gerealiseerd is. En dan ga je er met mensen over praten. Ook dat is een creatief proces. Mensen gaan met je mee denken, ze brengen je op ideeën, ze ontzenuwen slechte ideeën, ze houden je een spiegel voor. En zo ontstaat een plan en moet je echt aan de bak. Dan komt het aan op discipline en doorzettingsvermogen.

 

In de expeditie wordt je creativiteit uitgedaagd en op de proef gesteld!


Do it yourself

Zin om alvast een creatieve uitdaging aan te gaan? Ik heb een aantal leuke D.I.Y. 's voor je op een rijtje gezet.