SLOWDOWN FOTOGRAFIE workshop

SLOWDOWN

Vertragen kun je leren. Vertragen betekent niet dat je niet meer in actie komt of dat je niets presteert. Integendeel. Vaak betekent vertragen dat je effectiever en efficiënter wordt. Door bewuster om te gaan met tijd, kijk je met meer aandacht naar zaken, waar je anders aan voorbij ging. Ga een op een boomstam zitten of maak eens rustige wandeling in je eentje. Kijk, voel en luister wat er om je heen gebeurt. De combinatie van stilte en natuur levert vaak inzichten op die je niet achter je bureau krijgt. 

 

FOCUS

Focus, wat is dat eigenlijk? Vergelijk het met de focusstand op je camera; datgene wat je in beeld wilt brengen, stel je scherp. Het gevolg is dat de achtergrond en omgeving wat troebel wordt. Hierdoor gaat alle aandacht naar datgene wat je op die voorgrond wilt hebben. Zo werkt jouw mentale focus ook! Je sluit je af van alle randzaken in je omgeving en in de rest van je hoofd. 

 

SHOOT

Focus zorgt ervoor dat je brein zijn pijlen richt op dat specifieke moment waar je aandacht op richt. SHOOT! Door jezelf te trainen in bewust aandacht geven, verbeter je jouw concentratievermogen. De flow die dan ontstaat zorgt voor een gelukzalig gevoel, waarbij de tijd even geen rol speelt. En het levert uiteindelijk een creatieve serie foto's op met een persoonlijk verhaal.

 

REFLECTEREN

Reflectie is kijken in de spiegel die een foto jou kan voorhouden. Waarom kies je voor een bepaald beeld? Of hoe kom je zelf over op een foto? De zenuwen gieren door je keel en je glimlacht krampachtig... Ervaringen worden omgezet in betekenis. Je wordt je bewust van je handelen, welke keuzes je hebt gemaakt, de opgedane indrukken en de samenhang.  


OP PAD

Ga mee op expeditie! Ik organiseer verschillende slow down workshops, op verschillende plekken, gedurende het jaar. Bekijk de agenda en geef je op of stel zelf een groep samen (minimaal 7 personen) en bepaal een datum en plek in overleg.
Ervaring met fotografie is niet noodzakelijk. Je kunt voor de workshop gebruik maken van je smartphone, spiegelreflex- of compact camera. 

 

* Uiteraard wordt er rekening gehouden met de actuele Covid-19 maatregelen die van toepassing zijn. Ook extreme weersomstandigheden kunnen een reden zijn om de expeditie af te lassen of te verzetten.


AGENDA

 

Zaterdag 29 mei

(maximaal 10 pers per dag)
9.30 - 12.30 uur
Evertsbos Eext 

 

€ 35,- p.p. inclusief leenrugtas met koffie/thee en versnapering voor onderweg, opdrachten en hand-out (voor thuis).

 

Ga jij de uitdaging aan om je te focussen op wat je aandacht trekt? En om te ontdekken waar jij voor staat?