Gezocht: jij!

Wie ben je, wat zijn jouw drijfveren en wat maakt jou gelukkig?

De Registeropleiding tot Professioneel Coach aan de Balansgroep geeft me veel nieuwe inzichten over mezelf en over anderen. Het laat zien dat het leven simpeler is dan je denkt. Pippi Langkous is mijn voorbeeld. Pippi staat voor authentiek zijn, je hart volgen, kind zijn en blijven, ongeacht hoe oud je bent. Niet moeten, maar mogen, verlangen, willen, creëren en zijn.
Om mijn diploma te kunnen halen onderga ik zelf een compleet coachtraject, maar moet ik het coachtraject (of onderdelen daarvan) ook aanbieden aan proefklanten. 

Wie ben ik?

Deze vraag is net zo moeilijk als hij noodzakelijk is. Hoe weten wij welk leven of welk werk er het beste bij ons past als wij geen helder zicht hebben op wie wij zijn als uniek, onvergelijkbaar mens?

 

Je hoeft geen grote problemen te hebben om niet lekker in je vel te zitten. Hoe kan het dat je minder plezier beleeft aan dingen, dat de dingen die je voorheen moeiteloos deed nu zoveel energie kosten en je het gevoel hebt ‘geleefd’ te worden? Stel jij jezelf weleens de vraag: waar doe ik het eigenlijk voor of wat wil ik eigenlijk? Een coachtraject zorgt ervoor dat je weer vol energie van je leven kunt genieten, door op het gebied van werk, privé of het fysieke vlak zaken anders aan te pakken.

 

Een coachtraject maakt gebruik van verschillende testen, waaronder:

 

Elementenvierhoek

Deze test geeft inzicht in je kwaliteiten, voorkeuren, valkuilen, gedragingen en de verhouding tot je werk- en leefomgeving. 

 

Kleurentest

Iedereen heeft in meer of mindere mate negen drijfveren in zich. Aan deze drijfveren zijn onlosmakelijk zijn of haar kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën verbonden. Drijfveren zeggen iets over je motivatie, houding en voorkeur. Het gaat erom wat je werkelijk beweegt of doet bewegen: ‘wat heb ik nodig om me gelukkig te voelen?’. Kennis van je drijfveren kan helpen jezelf en anderen beter te leren kennen en begrijpen. Hoe meer je drijfveren zijn terug te vinden in je omgeving, studie of werk, des te beter je je op je plek voelt. Een kleurentest kan inzicht geven en ondersteuning bieden bij het maken van keuzes en het bepalen van doelen.

 

Heb jij zin om na het lezen van bovenstaande een stap te zetten in je persoonlijke ontwikkeling? Dan lees ik graag je (korte) motivatie via info@hoevedder.nl. Geef daarin ook aan of je behoefte hebt aan een compleet coachtraject (+/- 8 sessies van anderhalf uur, vanaf januari 2018) of mee wil werken aan korte testen (ongeveer een half uur tot anderhalf uur). Beide zijn uiteraard kosteloos, tijdens mijn opleiding. Ik woon in Veendam en spreek graag met je af op neutraal terrein, zoals een leuke eet- of drinkgelegenheid, bibliotheek of flexwerkplek en rijd maximaal 30 kilometer hiervoor. 

Tot ziens?

Lidia

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Harmina (maandag, 09 oktober 2017 19:31)

    Hoi Lidia, heb het gelezen, zeer interessant! Vroeg me af inbeelden leeftijd jij zoekt , alhoewel ik zelf van mening ben dat dit er toe doet... ik zou wel mee willen doen! Heb al het nodige meegemaakt en wil graag blijven leren / investeren in mijzelf . Heb al geleerd om om te gaan met mijn beperkingen , maar zou graag nog meer uit mezelf willen halen ! Hartelijke groet, Harmina Bos email; harminabos@ hotmail.com