Hotspot fotografie


kiekkaaste

De enige buitendijkse vogelkijkhut van Nederland, op de grens van Duitsland, met surrealistisch zicht op de slikvelden van de Dollard.

 

De vijftig bunder

De Vijftig Bunder (Drents) en het aangrenzende Noordlaarderbos (Gronings) liggen op de overgang tussen de Hondsrug en het beekdal van de Drentse Aa, liggend op de route van het Pieterpad.


Landgoed Fraeylemaborg

Het Landgoed De Fraeylemaborg heeft een oppervlakte van 25 ha.  De tuin herbergt monumentale bomen als moerascypres en zwarte noot. Ook is er een typische borgenflora aanwezig zoals holwortel, daslook en bosanemoon. Er huizen diverse vleermuissoorten en er is een grote soortenrijkdom aan paddestoelen aanwezig.

arboretum assen

De bomentuin is verzameling van bijzondere bomen uit drie werelddelen; Amerika, Azië en Europa. In totaal heeft het Arboretum honderden verschillende soorten bomen uit deze werelddelen in hun natuurlijke groeivormen.

 


Oudemolen

Loop langs het glooiende beekdal van het Oudemolensche Diep, over de uitgestrekte Gasterse duinen en de schilderachtige molen. 

Wolvenspoor

Het Wolvenspoor is een route van 5 kilometer dwars door het Hart van Drenthe. Een avontuurlijk pad door donkere bossen, over heidevelden en houten bruggen over vennen en beekdalen.


Hemelrijk

De ven, 't Nije Hemelriek (het Nieuwe Hemelrijk) ligt midden in de bossen van Gasselte. Even ten westen van de ven bevond zich een groot zandwinningsgebied. Deze diepe waterplas is nu een groot recreatiemeer, waar je fantastisch kunt mountainbiken!

VeenPark

Het Veenpark is een Nederlands folkroristisch openluchtmuseum nabij het Drentse dorp Barger-Compascuum in de gemeente Emmen.

 


Gasterse duinen

Ontdek langs het beekdal van de Drentsche Aa dit ongelooflijk mooie heideveld met hoge stuifduinen. Bij het hunebed realiseer je je dat mens zich al 5000 jaar met de Gasterse Duinen bemoeit.

Blotenvoetenpad opende

Op je blote voeten lopen door de modder, over water en gras. Over boomstammen klimmen of via een touw een sloot over. Onderweg kan je uitrusten in één van de hangmatten of op een bankje.


Heb of weet jij een parel van een plek? Ik kom deze hotspot graag bewonderen en documenteren (foto, video, blog).