fOCUS & SHOOT

Focus, wat is dat eigenlijk? Vergelijk het met de focusstand op je camera; datgene wat je in beeld wilt brengen, stel je scherp. Het gevolg is dat de achtergrond en omgeving wat troebel wordt. Hierdoor gaat alle aandacht naar datgene wat je op die voorgrond wilt hebben. Zo werkt jouw mentale focus ook! Je sluit je af van alle randzaken in je omgeving en in de rest van je hoofd. Hierdoor kun je zoveel mogelijk hersencapaciteit besteden aan datgene waar je op dat specifieke moment je aandacht op richt. Door jezelf te trainen in bewust aandacht geven, verbeter je jouw concentratievermogen en verhoog je jouw productiviteit. 

Regelmatig organiseer ik Photowalk Expedities. Op mooie plekken (in de natuur) laat ik je experimenteren met focus; cognitief en spelenderwijs, met de camera op je telefoon. Hierdoor ben je op een leuke manier aan de slag met aandacht en denk je even niet aan je to-do list. 

 


" Aandacht is een cognitief proces waarin je jouw bewustzijn richt tot een specifieke bron in je omgeving. Het kan gaan om bewust je aandacht op een bepaalde prikkel te richten, zoals aandachtig kijken naar een mooi veld vol bloemen. Je aandacht kan ook plotseling getrokken worden door een spontane verandering in de omgeving; bijvoorbeeld als er opeens een prachtige zwerm vogels voorbij vliegt. Ik noem dit creatieve mindfulness."