Zoveel mogelijk terug naar de basis is ook een goed uitgangspunt voor gezond eten. Het is de bedoeling dat je lichaam een lang leven mee gaat en daar moet dan ook goed voor gezorgd worden. Onze huidig voedingspatroon met veel snelle suikers is helaas een voorbode voor veel nare ziekten (op latere leeftijd), die je voor een groot deel kunt voorkomen door goed voor jezelf te zorgen. In je benzineauto gooi je ook geen diesel en dit geldt eigenlijk ook voor je lijf. Voor een gezond leven is het belangrijk om voldoende mineralen, vitamines, eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels binnen te krijgen. Eet voldoende groente en fruit, peulvruchten en ongezouten noten, gebruik elke dag wat zuivel, eet elke week vette vis, eet liever wit vlees dan rood vlees of bewerkte vleeswaren, vervang geraffineerde graanproducten door volkorenproducten, gebruik plantaardige oliën en drink zo weinig mogelijk suikerhoudende drank (liever water of thee en koffie zonder suiker). 

 

Betekent dit dat je niet meer kunt 'snoepen' en met lange tanden (en sla) door het leven moet gaan"? Natuurlijk niet! Gezond en lekker kan prima hand in hand gaan. Probeer en proef het zelf. En zondig af en toe ook een keertje ;-)

meer(VOEDINGS)waarde

 

  • Een blij maag-darmkanaal en een betere stoelgang. Voor de mensen die lijden aan verstopping, een opgeblazen gevoel en buikkrampen is dit een enorme stap vooruit. 
  • Gemakkelijker om het gewicht op peil te houden. Vergroot de porties van gezonde voeding en je hebt minder trek in (calorierijke) tussendoortjes. Gezonde voeding namelijk bevat veel voedingsstoffen die verzadigend werken. 
  • Meer energie. Geen dipjes meer, die je weg ‘moet’ eten met snacks en snoep. Maar voldoende energie om de dag goed door te komen.
  • Meer vitamines en mineralen; de stoffen die het lichaam net wat soepeler laten werken. Goed voor botten, spieren, bloeddruk, cholesterol: alles eigenlijk. 
  • Je wordt mooier (oud) van gezond eten. Dure crèmes bevatten antioxidanten, maar o.a. fruit en vette vis bevatten hetzelfde stofje en vertragen ook het proces van ouder worden.
  • De positieve effecten van gezond eten zorgen voor een positieve invloed op jouw zelfbeeld. Je zit dus letterlijk en figuurlijk beter in je vel!

lekkere recepten met voedingswaarde

Download
Flow(er) cake.pdf
Adobe Acrobat document 864.2 KB
Download
Recepten carrotcake.pdf
Adobe Acrobat document 395.3 KB
Download
Fruitbrood.pdf
Adobe Acrobat document 1.5 MB
Download
Speculaas brokken.pdf
Adobe Acrobat document 1.7 MB
Download
Pepernoten.pdf
Adobe Acrobat document 1.4 MB
Download
powercake.pdf
Adobe Acrobat document 791.7 KB
Download
mugcake recept.pdf
Adobe Acrobat document 785.4 KB
Download
Recepten Yoghurttaart.pdf
Adobe Acrobat document 436.3 KB
Download
Herfst appel_cheesecake.pdf
Adobe Acrobat document 1.6 MB
Download
gevuld speculaas.pdf
Adobe Acrobat document 1.7 MB
Download
Recepten rode crumble.pdf
Adobe Acrobat document 379.2 KB
Download
kokosmannetjes.pdf
Adobe Acrobat document 922.9 KB
Download
Recepten blueberry muffins.pdf
Adobe Acrobat document 291.5 KB
Download
Rocky dates cake.pdf
Adobe Acrobat document 954.6 KB