Binnenkijken bij Edy en Fennie

“Ben jij dat?”, vragen mensen aan Edy, als hun oog op de still uit de film Spectre valt. 

Het grote paneel boven de bank in het prachtige huis, waar Edy, Fennie en dochter Sharon wonen, trekt de aandacht. Het fragment uit de James Bond film moest een plekje in het interieur krijgen, besloten ze na hun bezoek aan de bioscoop. Aan mij de eer!

 

In de jaren ’90 kochten Edy en Fennie een kavel in Stadskanaal en een woning uit de catalogus van de aannemer, die op de kavel moest komen te staan. De woning wordt gebouwd en het gezin trekt erin. Gedurende de jaren dat zij er wonen stapelen de woonwensen zich op. De woonmagazines worden verslonden en de woonprogramma’s op TV bieden de aanvullende inspiratie. Bij het zien van de ontwerpen van architect Erik Wamelink grijpt Edy zijn tekenpotlood en vertaalt zijn bouwkundige plannen op papier. Ook maakt hij een maquette en zoekt de juiste mensen bij elkaar om van hun huidige huis hun droomhuis te kunnen maken.

 

Het resultaat? Een strakke en moderne woning, voorzien van mooie details en onderhoudsarme materialen. Het huis, de tuin en het interieur hebben een strak en bijzonder lijnenspel en vloeien in elkaar over. En over alles is nagedacht; de schouw midden in de kamer is te zien vanuit alle leefhoeken, (bijna) alle geluidboxen zijn ingebouwd in de muur en de containers zijn weggewerkt achter een betonnen buitenkast. 

 

De inrichting ademt een serene sfeer uit. Fennie heeft gekozen voor lichte materialen met als tegenhanger grijze en paarse accentkleuren. De paarse tinten op het grote schilderij bij de eethoek spatten de kamer in! Het kunstwerk Spectre heeft juist wat meer grijstinten, maar bieden een mooi contrast op de witte muur. Samen met de grijze bank en paarse kussens past het mooi in het geheel. Het paneel, met het fragment uit de film met James Bond, heb ik bewerkt in Photoshop en laten afdrukken op forex met een glanscoating. Edy heeft er zelf een profiel achter gemaakt zodat het strak aan de muur hangt met verlichting erboven. Als ik aan Fennie vraag of er naast zo’n handige en creatieve man nog vrouwelijke inbreng nodig is, antwoordt ze volmondig ‘ja!’. “We overleggen eerst alle plannen met elkaar en beslissen dan samen”, voegt Fennie toe. “Zo zijn de boomstronktafels, die buiten in de tuin als tafel fungeren mijn idee en de tuinkast voor houtopslag, gemaakt van betonnen U-profielen het idee van Edy.”

Als ik naar huis rijd verschijnt er een lach op mijn gezicht. Wat heerlijk om bij andere mensen binnen te mogen kijken, inclusief Hoe Vedder Design aan de muur!

Na het gastvrije bezoek aan dit prachtige huis, staat voor mij één ding als een paal boven water: Edy is de James Bond van Stadskanaal!

 

Liefs,

Lidia

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0

LIDIA VEDDER

Telefoon: 06 146 477 82
E-mail: info@hoevedder.nl

 

KVK 57162778

 

Laat je waardering achter of lees wat anderen van Hoe Vedder vinden.

 

Powr.io content wordt niet weergegeven als gevolg van je huidige cookie-instellingen. Klik op het cookiebeleid (functioneel en marketing) om akkoord te gaan met het cookiebeleid van Powr.io en de content te bekijken. Je kunt hierover meer lezen in de privacyverklaring van Powr.io.

 VISIE

Een kiekje is zomaar een foto. Holle woorden zijn zonder inhoud. Storytelling & -styling geven verhalen vorm.